18 D’OCTUBRE

General 15 de octubre del 2009

Com cada any el Darrer Diumenge d’Octubre El Puig acollirà el tradicional aplec valencianista. Enguany però amb un especial significat doncs serà el que fa 50. El primer d’ells tingué lloc en plena dictadura franquista l’any 1960, i  es va celebrar al Parc de Sant Vicent de Llíria. Un centenar de joves impulsaven el Primer Aplec de la Joventut del País Valencià.

Amb motiu d’esta efemèride l’aplec del Puig d’enguany serà molt especial però no l’únic. La comarca del Camp de Túria, on va començar aesta llarga història també ho celebrarà avançant-se una setmana al calendari.

D’esta manera el proper diumenge 18 d’octubre el Casal Jaume I del Camp de Túria hi celebrarà una jornada festiva, tornant amb alguns dels organitzadors i assistents d’aquell primer aplec, quasi mig segle després, al Parc de Sant Vicent de Llíria.

L’acte servirà per retre un digne  homenatge a persones com Lluís Alpera, Vicent Arlandis, Antoni Bargues, Empar Bargues, Alfons Bonafont, Eliseu Climent, Josep Lluís Codonyer, Francesc Codonyer, Francesc Cuevas, Enriqueta Matalí, Àngel Sàez, Enric Tàrrega, Ferran Zurriaga… impulsors i assistents d’una fita històrica del nostre país.

La jornada començarà a les dotze del migdia, al Parc de Sant Vicent de Llíria, quan els homenatjats seran rebuts pels asistents. Hi haurà parlaments i actuarà DANI MIQUEL + DOS , després es cuinarà una paella al mateix parc per a, una vegada finalitzat el dinar, gaudir  d’un concert de FRANCESC RIBERA “TITOT” I DAVID ROSELL.